Να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φέρεται να έχει ζητήσει ευθαρσώς η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

Αυτό αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα ελληνικά δημοσιεύματα, λέγοντας πως η Τουρκία πρέπει να θέσει διορία στην Ελλάδα για να απομακρύνει τις δυνάμεις, αλλιώς έχει κάθε δικαίωμα για «ατομική νόμιμη άμυνα λόγω ευθείας απειλής».

“Αναφέρεται πως η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά. Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που βγαίνει στην Ελλάδα ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά”, γράφει η τουρκική, προσκείμενη στον Ερντογάν, εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση (και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω) απορρίπτει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας όπως αναφέρει η Deutsche Welle:

«Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να ξαναρχίσουν σύντομα τις διμερείς διερευνητικές συνομιλίες», δήλωσε στο σημερινό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως εκτιμά «πρόκειται για… “πολύ θετική ένδειξη” ότι οι δύο πλευρές έχουν τη θέληση να αναζητήσουν μια λύση στα επίμαχα ζητήματα των θαλασσίων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ