Μετά από μια μικρή ανάπαυλα λόγω του 15Αυγουστου ξεκινά ένας νέος κύκλος συσκέψεων στο Μαξίμου για να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημαΤην ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν κρίσιμες μάχες στη Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, αρχής γενομένης από την Δευτέρα οπότε και θα γίνει Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί θα αποφασιστεί πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και παράλληλα θα καθοριστςί η ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας για το θέμα των παρακολουθήσεων πιθανότερες την 24η ή 25η του Αυγούστου.

Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές
Με το άνοιγμα της Βουλής αναμένεται να αποφασιστεί και η συγκρότηση Εξεταστική Επιτροπής, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί ποια χρονική περίοδο θα αφορά καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να «επεκτείνει» το διάστημα – ώστε να καλύπτει και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν “εξεταστική πλυντήριο” αυτή που προτείνει η κυβέρνηση ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να υποστηρίξουν την πρόταση που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.Όσοι διακινούν το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Νέα Δημοκρατία ή πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση παραδέχονται πως παραμένει πιο πιθανό και λογικό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού.

Κομβική θα είναι και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα αναγγέλλοντας μία σειρά μέτρων που έχουν ήδη μαζευτεί (αύξηση συντάξεων, κατάργηση φόρου εισφοράς αλληλεγγύης κλπ).Η εξαιρετική πορεία του τουρισμού δίνει δημοσιονομικό αέρα για να ενισχυθεί το πακέτο των παροχών αλλά και να συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική ειδικά για το κόστος της ενέργειας. Με τις αυξήσεις διεθνώς να είναι άνευ προηγουμένου λόγω και της ξηρασίας που επικρατεί στην Ευρώπη το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και της τιμής του ρεύματος αναμένεται να είναι το πιο κρίσιμο και για την Ελλάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ