Από το απόγευμα ξεκινά η σταδιακή πληρωμή των αναδρομικών, που φτάνουν συνολικά στο 1,27 δισ. ευρώ καθαρά και 1,4 δισ. ευρώ μικτά. Ειδικότερα, περίπου μετά τις 17:00 με 18:00 το απόγευμα, τα ποσά αναμένεται να είναι σταδιακά διαθέσιμα στα ΑΤΜ, ενώ αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και στα γκισέ των τραπεζών για τους πρώην μισθωτούς του ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7, 9).Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΙΚΑ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6, 8). Οι σχετικές πιστώσεις θα ξεκινήσουν αύριο και τα χρήματα αναμένεται να είναι σταδιακά διαθέσιμα στα ΑΤΜ από αύριο το απόγευμα.

Αντίστοιχα, την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (το απόγευμα της Δευτέρας 26/10 στα ΑΤΜ), ενώ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πληρώνονται οι συνταξιούχοι Δημοσίου, τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ (το απόγευμα της Τρίτης 27/10 στα ΑΤΜ).

Έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου καταβάλλονται σε 4 κύματα μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου τα αναδρομικά σε πάνω από 950.000 δικαιούχους συνταξιούχους του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.
Σε δεύτερο χρόνο και έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 θα πάρουν τα αναδρομικά τους άλλες δυο κατηγορίες δικαιούχων :

  1. Συνταξιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση πριν ή κατά τη διάρκεια του 11μηνου 10 Ιουνίου 2015 έως 12 Μαίου 2016, ξεκίνησαν να πληρώνονται την σύνταξή τους για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2015 και βρίσκονται σήμερα εν ζωή. Θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται χωρίς αίτηση, απευθείας στον λογαριασμό τους αλλά σε δεύτερο χρόνο και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για τις ειδικές εκείνες περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016. Στα αναδρομικά που έλαβαν κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης τους, εμπεριέχονται αθροιστικά οι αντισυνταγματικές κρατήσεις που τώρα επιστρέφονται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ