Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία [pics]

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ιστορία αναμένεται να γραφτεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, καθώς με συντριπτική πλειοψηφία και με την πρώτη ψηφοφορία αναμένεται να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το “ναι” από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά στην υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανεβάζει τον αριθμό των ψήφων που αναμένεται να λάβει σε 266, κάτι που σημαίνει ότι θα εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία. Οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αθροίζονται με τους 86 του ΣΥΡΙΖΑ και του 22 του ΚΙΝΑΛ. Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου απάντησε αρνητικά, το ΚΚΕ έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα υπερψηφίσει, όπως πράττει παγίως, ενώ το ΜεΡΑ του κ. Βαρουφάκη διαμήνυσε ότι θα προτείνει τη Μάγδα Φύσσα.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος, στην πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 10:30, απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου δεν θα καταρρίψει το ρεκόρ θετικών ψήφων που κατέχει ο Κάρολος Παπούλιας κατά την πρώτη εκλογή του το 2005, όταν συγκέντρωσε 279 ψήφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ