«Αποτιμούμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον τομέα της οικονομίας κι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην άμεση λήψη μέτρων για ν’ απορροφήσουμε τους κραδασμούς που προκαλεί, όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό. Πάντως, ο στόχος μας για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, φέτος παραμένει».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κατά την οποία ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Πατρίτσιο Παγκάνο, χτύπησε το παραδοσιακό κουδούνι λήξης της συνεδρίασης, και ακολούθως μίλησε για τον ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο μεταβαλλόμενο χρηματο-οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων:

«Η Παγκόσμια Τράπεζα ήταν σύμμαχος της Ελλάδας στους δύσκολους καιρούς που περάσαμε, καθώς με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της συνέβαλε να βγούμε γρηγορότερα από την κρίση. Μάλιστα, η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί διεθνώς ως ένα καλό παράδειγμα αποτελεσματικής συνεργασίας μιας χώρας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα τελευταία χρόνια, την περίοδο της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, είναι αλήθεια ότι ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων επιβραδύνθηκε και η χώρα μας υποχώρησε στην κατάταξη doing business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όμως, αυτό άλλαξε με την δική μας κυβέρνηση. Έχουμε πλέον καθημερινή στενή συνεργασία με τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας εδώ στην Αθήνα, για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη.

Όσον αφορά στον κορονοϊό, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Δεν υπάρχει κανείς λόγος για πανικό. Ο ιός επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία κι όχι μόνο την ελληνική. Εμείς αποτιμούμε τις επιπτώσεις του στον τομέα της οικονομίας κι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην άμεση λήψη μέτρων για ν’ απορροφήσουμε τους κραδασμούς που προκαλεί, όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό.

Πάντως, ο στόχος μας για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος παραμένει, αν και βεβαίως η επίτευξή του γίνεται πιο δύσκολη. Η κυβέρνησή μας όμως, είναι για τα δύσκολα, και με την συνδρομή της Παγκόσμιας Τράπεζας θα τα καταφέρουμε.

Κι είμαι σήμερα σε θέση να ανακοινώσω ότι τον Μάρτιο θα προχωρήσουμε σε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, σε συνέχεια του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» που ψηφίσαμε τον περασμένο Οκτώβριο, ώστε να θεσμοθετήσουμε μεταρρυθμίσεις με βάση και τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε πιο ‘δύσκολους’ – να το πω έτσι – τομείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ