Άμεση ανέγερση νέων συγχρόνων σχολείων απαιτούν οι γονείς στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην Δημαρχείο Πυλαίας μετά την υποχώρηση ψευδοροφής την προηγουμένη Δευτέρα σε τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.
Οι γονείς αγανακτισμένοι ζητούν εκτός από την ανέγερση των σχολείων, άμεσο προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων, άμεσο έλεγχο της δομικής και της μη δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων, άμεση συντήρηση των σχολείων και επίλυση προβλημάτων όπως κατάργηση των kibo, ζητήματα στεγανοποίησης κ.α. Τέλος, απαιτούν άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας.
«Εδώ μας φτάσανε να πέφτουν τα ταβάνια πάνω από τα κεφάλια μας και σε αυτό δεν φταίει η κακιά στιγμή, είναι συνέχεια της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης τόσο αυτής όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων, αλλά και της απαράδεκτης λογικής κόστους οφέλους που βλέπει σαν κόστος κάθε κοινωνική ανάγκη ακόμη και την μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας μέσα στα σχολεία τους. Θέλουμε ανέγερση νέων σχολείων κι κατάργηση των kibo» δήλωσε ο Νίκος Στεφάνου πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο Δήμο Πυλαίας.
Παράλληλα, οι γονείς περιέγραψαν διαφορά σκηνικά ακαταλληλότητας των σχολείων στον εν λόγω δήμο τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην παρουσία αρουραίων αλλά και σε πλημμύρες που έλαβαν χώρα στα σχολεία τους.
«Υπάρχουν σχολεία που δε χωράνε οι μαθητές, που δεν έχουν αυλές και πρέπει τώρα να λυθεί το πρόβλημα. Εμείς απαιτούμε να υπάρξουν καινούργια – σύγχρονα σχολεία, να γίνει έλεγχος σεισμικότητας και τρωτότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια και να λυθούν όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που υπάρχουν», σημείωσε ο Μαάιτα Οδυσσέας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ