Την πεποίθηση πως είναι πιθανό να υπάρξει το εμβόλιο του κορωνοϊού μέχρι το φθινόπωρο, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παράλληλα περιορισμούς και αυστηρότατους ελέγχους στα εξωτερικά αλλά και εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε για τις επόμενες 30 μέρες αλλά με τρόπο που θα επιτρέπει την λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, καθώς και την ενίσχυση των μέτρων για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών αλλά και τρόπους για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν τηλεδιάσκεψη για να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στον «ένα και μοναδικό αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό» περιορίζοντας όσο γίνεται την εξάπλωση του όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εκτός από τους 27 αρχηγούς κρατών συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη επίσης οι Πρόεδροι του Γιούρογκρουπ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνοντας τα οικονομικά μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης της έρευνας για την εξεύρεση του εμβολίου παρουσιάσθηκε αισιόδοξη μάλιστα απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα μπορούσε «να επιτευχθεί μέχρι το φθινόπωρο».

Υπάρχουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες εργάζονται πάνω σε μία πατέντα σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ομόφωνη υποστήριξη στις προτάσεις που είχε υιοθετήσει νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αποφασίσαμε να εργασθούμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση αυτή της κρίσης και των συνεπειών της», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σάρλ Μισέλ και πρόσθεσε:

«Στις προτεραιότητες που δόθηκαν η πρώτη είναι ο περιορισμός της επέκτασης του ιού και η μόλυνση του υιοθετώντας τις προτάσεις της Κομισιόν στα σύνορα για την διευκόλυνση της προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και παραγωγής και διακίνησης ιατρικών συστημάτων ενώ οι συμπολίτες μας να μπορούν να επαναπατριστούν. Για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της νόσου αποφασίσαμε στα εξωτερικά σύνορα για 30 ημέρες να μην γίνονται μη απαραίτητα ταξίδια»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ