Ένα μικρό απολογισμό του πρώτου μήνα διοίκησης του έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρχικά ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου τονίζοντας πως εικόνα που σχηματίζει η διοίκηση του, απέχει από το να είναι ιδανική και νοικοκυρεμένη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της διοίκησης του.

«Εργαστήκαμε στην κατεύθυνση να σχηματοποιήσουμε πραγματικές προτεραιότητες και να στείλουμε μήνυμα, ότι αυτή η διοίκηση θα βάλει τάξη και θα αποκαταστήσει αυτό που υποσχέθηκε. Την εικόνα της καθημερινότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε για τις δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας ως παράδειγμα τον «καθαρισμό» της Δωδεκανήσου.

«Πήραμε πίσω ένα δρόμο ο οποίος έχει τώρα τέσσερις λωρίδες, ο οποίος πριν λίγες βδομάδες είχε μόλις μιάμιση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των μοτοσικλετών από τα πεζοδρόμια, αλλά και στις δράσεις που προγραμματίζονται σύντομα για την καταπολέμησή του παρεμπορίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε και για το ζήτημα της καθαριότητας στην πόλη, τονίζοντας πως όλοι βλέπουν μια διαφορετική εικόνα.

Μιλώντας για τεχνικά έργα είπε πως το εργοτάξιο στην πλατεία Ελευθερίας δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο, ενώ το έργο των υπόγειων κάδων στο σημείο μηδέν.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε ακόμα στην πρόθεση του δήμου για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και την ανάδειξη του νεκροταφείου της Ευαγγελίστριας σε μνημιακό νεκροταφείο.

Σημείωσε ακόμα πως μετά από πολλά χρόνια θα γιορταστεί στην πόλη, η γιορτή του Αγίου Δημητρίου με μια έκθεση της Αγιορείτικης Εστίας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό των Χριστουγέννων είπε πως υπάρχει νέα αντίληψη διαφορετικής κλίμακας, για μια ευρωπαϊκή πόλη τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ο κ. Ζέρβας μίλησε και για τον ΟΑΣΘ τονίζοντας πως θα βοηθήσουμε για να βρεθούν νέα οχήματα και πως περιμένεις απαντήσεις από συναδέρφους του δημάρχους από την Γερμανία, για προμήθεια λεωφορείων, προκειμένου αυτό το μεταβατικό διάστημα, να δοθούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ