Οι έμποροι περίμεναν να περάσουν στο επόμενο στάδιο που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ανάπτυξης (click in shop), μετά την εφαρμογή του click away, αλλά τελικά βλέπουν τα μαγαζιά τους να βάζουν ξανά “λουκέτο“. Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει πως θα εξυπηρετηθούν οι παραγγελίες που είχαν ήδη γίνει και αναμενόταν παράδοση. Οι καταστηματάρχες πρέπει να περάσουν σε νέο “γύρο” συνεννόησης με τις εταιρείες ταχυμεταφορών ή να περιμένουν όλοι για μία εβδομάδα. Στο μεταξύ ο χριστουγεννιάτικος τζίρος έχει υποστεί καθίζηση και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

“Τί άλλαξε μέσα σε 36 ώρες;”
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ανέφερε πως δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους του. “Αιφνιδιαστήκαμε για ακόμη μία φορά. Την Πέμπτη το πρωί βγήκε καινούρια οδηγία ότι την Κυριακή θα είμαστε ανοιχτά. Σήμερα το πρωί μάθαμε πως είμαστε ξανά κλειστά για μία εβδομάδα. Δεν ξέρω τί άλλαξε σε 36 ώρες”. Στην απάντηση του δημοσιογράφου πως άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε πως δεν είναι ειδικός, αλλά οι ειδικοί έχουν πει πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τρεις ημέρες για να διαμορφωθεί νέα επιδημιολογική “εικόνα”.

Για το click in shop είπε πως δεν έχουν μεγάλες ελπίδες, αφού ούτε το click away βοήθησε ιδιαίτερα στην αύξηση του τζίρου. Ανέφερε πάντως πως οι έμποροι θα συμμορφωθούν, αφού αυτό καλούνται να κάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ