Μπορεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος των καταστημάτων κάθε χρόνο να αγγίζει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο φέτος η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική δεδομένων των συνθηκών που δημιουργεί στην αγορά η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, η κατάσταση θα επιβαρυνθεί και από το black out που ήδη έχει πλήξει τις εταιρείες κούριερ. Έτσι, μπορεί οι μεγάλοι του λιανεμπορίου να έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και να ενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, όμως αυτό δεν αρκεί αφού τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αδυναμία εκτέλεσης και παράδοσης των παραγγελιών δείχνουν να αποθαρρύνουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών που ακόμα δεν « βγήκαν στην ηλεκτρονική αγορά» για τα δώρα των γιορτών.

Σχεδόν 6 στους 10 συμπολίτες μας (57%) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -που συμμετείχαν σε έρευνα που επιχειρεί την καταγραφή των τάσεων της εποχής- απάντησαν ότι φέτος οι εορταστικές δαπάνες θα είναι λιγότερες εξαιτίας του μειωμένου εισοδήματος, του φόβου για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες αλλά και γιατί, όσοι διατηρούν αλώβητο το μισθό τους, φέτος προτιμούν να αποταμιεύσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ