Για μια προσπάθεια να ξαναγίνει το μετρό της Θεσσαλονίκης ανέκδοτο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση του με την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια δυστυχώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα των καθυστερήσεων, των υπέρογκων αποζημιώσεων στους εργολάβους και της βάναυσης αδιαφορίας απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και άρα στην ταυτότητα της πόλης.

Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να τρέξουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης 3,5 φορές πιο γρήγορα από ό,τι τα δέκα προηγούμενα. Αρχές του 2016 ήμασταν στο 30% και τώρα είμαστε στο 75%.

Ο σχεδιασμός ήταν τέλη του 2020 να αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης καθώς υπάρχει έτοιμη η μελέτη που αφορά την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Μοναδικά ευρήματα. Τα έχω επισκεφθεί. Πρόκειται για πολιτιστικό θησαυρό ο οποίος τώρα βάναυσα κακοποιείται», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια γκάφα και μια προχειρότητα από πλευράς του πρωθυπουργού ο οποίος ήρθε στη ΔΕΘ και έδωσε πάσα στον νέο εθνικό εργολάβο παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ