Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει από σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το σχέδιο δημοτικής αστυνομίας και Τροχαίας για το σάρωμα κεντρικών αρτηριών της πόλης.

Το ραντεβού δόθηκε σήμερα στις 09:00 μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Μηχανές της δημοτικής αστυνομίας και της Τροχαίας, γερανός της Τροχαιας και ίσως μερικά περιπολικά με συνολική δύναμη περίπου 20 αντρών αναμένεται να σαρώσουν κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στον προγραμματισμό είναι να «καθαρίσουν» η Αγίου Δημητρίου, η Εθνικής Αμύνης, η Τσιμισκή, η Σαλαμίνος, η Πολυτεχνείου, η 26ης Οκτωβρίου μπροστά από τα δικαστήρια και η Δωδεκανήσου.

Στο σημείο εκκίνησης της Δράσης στο ΥΜΑΘ θα βρίσκεται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητα τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής και ο Δ/ντης της Τροχαίας, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος.

Σύμφωνα με ανθρώπους της διοίκησης του δήμου το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός έχει δοκιμαστεί πιλοτικά το τελευταίο δίμηνο σε μικρή έκταση, τα αποτελέσματα κρίθηκαν θετικά καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση και εξομάλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ