Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Για το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μ. Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε και να το επαληθεύσει.

«Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού» ανέφερε.

«Ο εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, για αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα», είπε ο κ.Πέτσας.

Για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων επανέλαβε τα περί αργής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης. “Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί” ανέφερε.

Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που αφορά την μείωση μισθών ή συντάξεων» αναφορικά με τις προβλέψεις για βαθιά ύφεση και τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την ανάταξη της οικονομίας ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ