Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Από τις έξι» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το μεταναστευτικό:
-«Η συζήτηση για το που θα γίνουν τα κλειστά τύπου κέντρα κρατάει περίπου δυόμιση μήνες. Η Κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποφασίσει. Είμαστε μία χώρα που δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα: αν θέλουμε ή όχι τον λιγνίτη, αν θέλουμε να κάνουμε επένδυση στο Ελληνικό, στην Αφάντου, στην Κασσιόπη ή οπουδήποτε αλλού, αν θέλουμε τα κέντρα κλειστού τύπου. Πρέπει να αποφασίσουμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να γίνουν κλειστού τύπου κέντρα και να σταλεί το μήνυμα απέναντι ότι όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

-«Αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ του να πάρουμε χρήματα από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ή να καταστραφεί η Ελλάδα, προτιμώ να μην πάρουμε ούτε ένα ευρώ. Τα κέντρα πρέπει να είναι κλειστού τύπου».

-«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα μέτρο επώδυνο και επαχθές για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες δεν το θέλουν. Είναι όμως μια λύση έκτακτης ανάγκης».

-«Λέτε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλετε να γίνουν «φυλακές» τα νησιά. Αυτά γιατί δεν τα λέγατε όταν έγινε η συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας, η οποία στο άρθρο 1 προβλέπει ότι δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις από τα νησιά στην ενδοχώρα; Δεν γνωρίζετε ότι το 2016 με Πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε συμφωνία στην οποία απαγορεύεται η μεταφορά τους; Τώρα το θυμηθήκατε; Δεν το καταλάβατε επί κυβερνήσεως Τσίπρα αλλά επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη;»

Για τις καταγγελίες εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου:
-«Η Προκαταρκτική ξεκίνησε ως κάτι μικρό και έχει εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο. Κατά τη χθεσινή εξέταση της κ. Τσατάνη όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν περίπου στο δεκάλεπτο. Δεν έδωσαν μάχη ούτε για την τιμή των όπλων υπέρ του κ. Παπαγγελόπουλου. Τείνω να πιστέψω ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τα όπλα της».

-«Ήταν πολύ διαφορετικό όταν ήταν μόνο ένας εισαγγελέας, ο κ. Αγγελής που κατηγορούσε τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη και είναι πολύ διαφορετικό να έχουμε τώρα τέσσερις εισαγγελείς, ίσως και πέμπτο. Ή όλοι οι εισαγγελείς στην Ελλάδα είναι ψεύτες ή κάτι μεγάλο συμβαίνει. Δεν γίνεται ο ένας μετά τον άλλο να καταγγέλλουν τα ίδια ακριβώς πράγματα για διαφορετικές υποθέσεις σχετικά με τον τρόπο που κυβερνούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος».

-«Όλο αυτό δεν έχει να κάνει πια με τη Novartis, τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη και τον Λοβέρδο. Μιλάμε πλέον για μια συμμορία που είχε σκοπό την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, στοχοποιούσαν όσους τους ενοχλούσαν».

-«Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι ήταν μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος σε αυτό το κύκλωμα. Μήπως ήταν και άλλοι; Θα το δούμε αυτό. Αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις».

-«Σύμφωνα με τον νόμο, η προκαταρκτική εξέταση ενός πολιτικού προσώπου διαρκεί το πολύ έξι μήνες. Εμένα η κ. Τουλουπάκη αφού άνοιξε τον λογαριασμό μου, έλεγξε την εταιρία μου και έκανε ότι άλλο είχε να κάνει, με κρατάει δύο χρόνια σε αναμονή. Το βρίσκετε λογικό; Δεν έχω στραφεί δικαστικά εναντίον της κ. Τουλουπάκη για έναν και μόνο λόγο. Περιμένω να ολοκληρώσει για να μη μου πει κανείς ότι κάνω κάποια κίνηση εναντίον της ενώ κρατάει τον φάκελό μου στα χέρια της».

Για την α’ κατοικία:
-«Από την διϋπουργική που είχαμε χθες με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και τις τράπεζες για το θέμα της α’ κατοικίας, προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα η κίνηση στην πλατφόρμα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

-«Όσοι κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου και είναι πραγματικά φτωχοί δεν πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους. Κανένας μας και σίγουρα όχι εγώ δεν θέλει να χάσει κανένας φτωχός άνθρωπος το σπίτι του».

-«Από τις 65 χιλιάδες περίπου που υπέβαλαν αίτηση ένταξης στην πλατφόρμα, οι 25 χιλιάδες δεν δέχθηκαν να δώσουν συναίνεση στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, που είναι αναγκαία προκειμένου η τράπεζα να μπορεί να διαπιστώσει αν αυτός που ζητεί προστασία, έχει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ερώτημα είναι: Γιατί κάποιος που δεν έχει λεφτά, δεν δέχεται να δώσει συναίνεση; Η απάντηση είναι: δεν δέχεται να δώσει συναίνεση, επειδή έχει λεφτά. Μα, αν έχει λεφτά, γιατί να μην πληρώσει; Δηλαδή, αυτός που έχει λεφτά, απαιτεί όλοι εμείς οι υπόλοιποι να του κάνουμε δώρο το σπίτι;».

Για την Κασσιόπη:
«Ο δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας μας «δούλευε» κανονικότατα. Επί τέσσερις μήνες υποσχόταν ότι θα περάσει η υψομετρική μελέτη -το τελευταίο που έμενε για να μπουν οι μπουλντόζες- αλλά στην πραγματικότητα δούλευε υπέρ εκείνων των ανθρώπων που αντιδρούν στην επένδυση. Αυτοί που αντιδρούν δεν είναι μόνο αγνοί κάτοικοι. Εκεί έχουμε και μία ιδιομορφία. Έχουμε κάποιους εξαιρετικά πλουσίους ανθρώπους, από τους πλουσίους του πλανήτη, οι οποίοι αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να χαλάσει η θέα από τη βίλα τους».

Για το Ελληνικό:
«Ξέρετε ποια κυρία έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης στο Ελληνικό; Η διευθύντρια της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κας Βλαζάκη. Η κα Βλαζάκη ήταν –υποτίθεται- από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα από τα άτομα που δούλευε για να γίνει η επένδυση. Η δε προσφυγή της διευθύντριάς της – κι η ίδια το ξέρει- λόγω της συμβάσεως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την επένδυση γιατί ο κ. Τσίπρας έβαλε όρο στη σύμβαση ότι όσο υπάρχουν προσφυγές, δεν μπορούν να μπουν οι μπουλντόζες».

-«Έχω ετοιμάσει βίντεο με τις δηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑίων για το Ελληνικό. Βρήκα μέχρι και την δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν το 2017. Λοιπόν, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, θα μπουν επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα βαρεθείτε να βλέπετε μπουλντόζες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ