Συνεχίζεται με ολοένα μεγάλη ταχύτητα η κυκλοφορία των ιών A(H1N1) και A(H3N2) της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, που αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία των ασθενών και των θυμάτων. Κατά την εβδομάδα 27 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020 αναφέρθηκαν 17 νέα θανατηφόρα περιστατικά, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 38 καθώς και 51 κρούσματα σοβαρής γρίπης, τα οποία προστίθενται στα 100 που είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η επίπτωση της γρίπης σε νοσηρότητα και θνητότητα είναι μεγάλη, με τους ειδικούς να την αποδίδουν αφενός μεν στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η γρίπη στον παιδικό πληθυσμό, αφετέρου στη μειωμένη θωράκιση που πρόσφερε το αντιγριπικό εμβόλιο στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν και την πληθυσμιακή ομάδα με τις μεγαλύτερες απώλειες. Από τα 38 θύματα, τα 30 είναι ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

«Πολύ υψηλή δραστηριότητα» της εποχικής γρίπης διαπιστώνουν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεσή τους, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι αναμένεται περαιτέρω ανοδική τάση της γρίπης στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται έναντι των ιών της γρίπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ