Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια καταστήματα να ανοίξουν σύντομα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας, αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών, ενώ τόνισε πως παράλληλα αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν σύντομα τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια ρύθμιση και για τα καταστήματα με τα εποχιακά είδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ