Ο Υφυπουργός Πολιτικης Προστασίας θα μεταβεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην οποία βρίσκονται τα Canadair CL-415. Θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πιλότους και το προσωπικό της Μοίρας, όσο και με τα στελέχη του πεζοπόρου τμήματος της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής του για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν δεδομένης και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα έχει συνάντηση (16:45) με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον COVID-19 και που λειτουργούν υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο από 15 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ταξιδέψει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου θα έχει συνάντηση-σύσκεψη (18:30) με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας. Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτίμηση της κατάστασης στον απόηχο της χθεσινής πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, αλλά και η ολοκληρωμένη αποτίμηση των μέτρων δασοπυρόσβεσης για τη θωράκιση της περιοχής της Χαλκιδικής και ειδικά μετά την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας για την σύσταση και λειτουργία έξι (6) νέων εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην περιοχή.

Τέλος, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου (13:15), ο Υφυπουργός μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, θα υποδεχθεί την πρώτη πτήση εξωτερικού που προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το Μόναχο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ