Προσφυγικό ζήτημα: Την ώρα που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει στο σχέδιο τις για επιτάξεις και κλειστές δομές στα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι νησιώτες που ζητούν διάλογο από μηδενική βάση, θεωρούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό ως το κυριότερο πρόβλημα της περιοχής που κατοικούν.
Προσφυγικό ζήτημα: Το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τους μετανάστες στα νησιά του βορείου Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό αποτυπώνει έρευνα της Kapa Research για λογαριασμό της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για απειλή για τη χώρα. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2019 όταν τότε το 56% έλεγαν ότι «οι μετανάστες αποτελούν απειλή για τη χώρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο».

Στον αντίποδα το 21% απαντά ότι η παρουσία των μεταναστών στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων ενώ μόλις ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι μετανάστες μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά. Στην έρευνα, 9 στους 10 κατοίκους των νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτιμά ότι οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την περιοχή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ