Για τα μικρά «θαύματα» που βιώνει καθημερινά βλέποντας τον Παναγιώτη-Ραφαήλ να αντιδρά θετικά στην θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στη Βοστώνη μίλησε ο πατέρας του 21 μηνών αγοριού που δίνει μάχη με την νωτιαία μυική ατροφία τύπου Ι.

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο» λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο Γιώργος Γλισσιώτης.

Συνεχίζοντας την περιγραφή των αλλαγών στη ζωή του παιδιού του ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ προσθέτει: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σε 1-1,54 μήνα στην Ελλάδα καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ