Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις.

Θα δοθούν χρήματα και σε εταιρείες που είναι στον «Τειρεσία».

Ειδική μέριμνα για Παιδικούς Σταθμούς-Παιδοτόπους

Εξελίξεις άμεσα στην επένδυση στο Ελληνικό προαναγγέλλει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας , τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να παράσχουμε ρευστότητα στις επιχειρήσεις , να δώσουμε τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών και να για να συμβάλουμε στην μισθοδοσία των εργαζομένων . Είμαστε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις , τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ Γεωργιάδης, «στόχος μας είναι μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ύφεση που έχει φέρει και στη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊου».

Στήριξη για τις «κόκκινες» επιχειρήσεις και γι αυτές που «πλήττονται ιδιαίτερα»
Αναλύοντας διεξοδικά τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ο κ Γεωργιάδης είπε:
«Σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις πληρώθηκαν οι πρώτοι 18.000 επιχειρήσεις . Σε σύνολο θα πληρωθούν 98.000 επιχειρήσεις, ενώ υπέβαλαν αίτημα 110.000» εξήγησε ο κ Γεωργιάδης , ενώ διευκρίνισε ότι «αυτοί οι επιχειρηματίες που είναι στον Τειρεσία δεν μπορούν να δανειστούν από το Κράτος , ωστόσο θα υπάρξουν ανακουφιστικά μέτρα και για τις κόκκινες επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει οικονομικό πακέτο στήριξης και για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ »
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Στέργιου Καλόγηρου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως «ο κλάδος των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και των παιδότοπων πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού και προανήγγειλε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κλάδους της οικονομίας που έχουν υποστεί βαριές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό» .

Άμεσες εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι στην επένδυση στο «Ελληνικό»
«Τα κόστη για τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας έχουν μειωθεί . Η Κυβέρνηση έχει επιβάλει πρόστιμο σε κάποιες εταιρείες με πενταψήφια νούμερα και σε ορισμένες μάλιστα υψηλά πρόστιμα, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού διεξάγει μια μεγάλη έρευνα για το θέμα», είπε ο Υπουργός απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τηλεθεατών της Βεργίνα Τηλεόραση .

Σε ότι αφορά το θέμα των εξελίξεων στην επένδυση του «Ελληνικού» ο κ Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες «η Επιτροπή Παιγνίων προχωρά στο άνοιγμα του φακέλου των τεχνικών προδιαγραφών. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού θα βγάλει κι αυτή την απόφασή της σε μερικές ημέρες και μετά πρέπει ν ανοίξει και ο τελευταίος φάκελος που είναι οι οικονομικές προσφορές . Όταν τελειώσει κι αυτή η διαδικασία, υπολογίζω σε ένα μήνα περίπου από σήμερα θα μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα επί του πεδίου. Πρέπει πρώτα να λήξει νομικά η διαδικασία και να μην υπάρχουν εμπλοκές. Δυνητικά , μπορεί να ξεκινήσει και μέσα στο καλοκαίρι»

Είναι συκοφαντία να με συγκρίνουν με τον Πολάκη
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Υπουργός το tweet του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη στο ΣΚΑΙ, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα απαντώντας στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο είπε: «Θωρώ φοβερή συκοφαντία για το πρόσωπό μου να με συγκρίνουν με οποιονδήποτε τρόπο μ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Πολάκη) Το ύφος του μηνύματος εναντίον της κυρίας Κοσιώνη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ είναι τόσο χυδαίο, μα τόσο χυδαίο που δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ένα κόμμα δέχεται να έχει στους κόλπους του έναν άνθρωπο που εκφράζεται κατ αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, ένας υπουργός να εκφράζεται έτσι για έναν άνθρωπο, δεν γίνεται.
Όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν για το δήθεν σεξιστικό τηλεοπτικό σποτ με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , για το tweet του Πολάκη κατά της Κοσιώνη δεν είπαν τίποτε. Το λέω για να καταλάβετε πόσο υποκριτές και φαρισαίοι είναι .

 Εκλογές: Οι πολίτες θα μας κρίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο κατηγορηματικό στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί για επικείμενες πρόωρες εκλογές τονίζοντας: «Μας εξέλεξαν για να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων. Προφανώς δυσκόλεψαν τα πράγματα και προφανώς ο Covid 19 μας άλλαξε και τους δικούς μας σχεδιασμούς. Όμως οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν για να κάνουμε μια δουλειά και αυτή τη δουλειά , έστω και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πρέπει να την κάνουμε. Θα μας κρίνουν οι συμπολίτες μας –προσωπικά πιστεύω δίκαια- στην λήξη της τετραετίας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ