Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες, μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα. Τις τελευταίες ώρες, ο Λεοπόλδο Λούκε, ο γιατρός του, κατηγορείται για εγκληματική αμέλεια εις βάρος του, με έρευνες να τον καθιστούν ύποπτο, ιδιαίτερα μετά την συνομιλία του με τα επείγοντα, η οποία και διέρρευσε.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο γιατρός του, Λεοπόλδο Λούκε μετά την τελευταία του επέμβαση

Ο Αργεντινός νευροχειρούργος, ο οποίος και ανέλαβε την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Μαραντόνα τον Νοέμβριο, προέβη σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας και για πρώτη φορά περιέγραψε τις συνθήκες της σχέσης του με τον Αργεντινό πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου:

«Ο Ντιέγκο με πετούσε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και μετά με καλούσε. Η σχέση μου μαζί του, ήταν σχέση πατέρα-γιου. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Ντιέγκο δεν θα έκανε το παραμικρό για την υγεία του. Ας λένε τις ηλιθιότητες που λένε, πιο πολύ κακό κάνουν στον Ντιέγκο. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, του καυγά, πήγα ως συνήθως να τον δω και έγινε ό,τι έγινε. Όταν αρρώστησε, τους πέταξε όλους έξω από το σπίτι και είπε: “Δεν θέλω να είναι εδώ κανείς”. Ποιος θα μπορούσε μόνο να είναι εκεί; Εγώ.

Πήγα και μου είπε: “Λούκε, άσε με μόνο”. Δεν ήθελε ούτε τις κόρες του να δει. Εκείνη την ημέρα με έβγαλε έξω κι εμένα. Εγώ επέμενα γιατί ήξερα ότι χρειάζεται βοήθεια. Ο Ντιέγκο σιχαινόταν τους γιατρούς, σιχαινόταν τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά γιατί εγώ ήμουν γνήσιος. Είχε πολλά προβλήματα προτού με γνωρίσει».

Ωστόσο, δημοσιεύματα της Αργεντινής θέλουν τον Λεοπόλδο Λούκε να έχει λογομαχήσει έντονα στις 19 Νοεμβρίου με τον ασθενή του, ενώ η ”Ole” έχει καταγράψει πως έχουν παρθεί δείγματα του σώματος του Μαραντόνα, με σκοπό να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα θανάτου και η ενδεχόμενη αμέλεια ως προς την τήρηση του πρωτοκόλλου από το νοσηλευτικό προσωπικό στην αλλαγή της βάρδιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ