Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ANT1, σχολίασε την επικαιρότητα, σχετικά με το θέμα των μειώσεων στις χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας ότι οι τρεις συστημικές τράπεζες σήμερα και η τέταρτη την Δευτέρα θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει. Αυτό είναι το πρώτο κύμα των μειώσεων.

Μάλιστα τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι σε συζητήσεις και εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα μειώσεων σε χρεώσεις.

“Η ευτυχή για τους πολίτες κατάληξη προέκυψε μετά από διεξοδική συζήτηση που ξεκίνησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εδώ και ένα μήνα όταν ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις από τις τράπεζες και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα”, πρόσθεσε και σημείωσε ότι λόγω της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μέτρων που έχει λάβει, τα επιτόκια δανεισμού μειώνονται – χθες το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου κατέρριψε νέο ιστορικό ρεκόρ με 1,15% – άρα, μειώνονται και τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι τράπεζες. Γι’ αυτό, είναι πολύ λογικό αυτή η μείωση να περάσει και στα επιτόκια των δανείων.

“Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τις τράπεζες ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης των συνετών δανειοληπτών. Η μία από τις τέσσερις έχει ξεκινήσει τέτοιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ