Πρώτος αντίπαλος οι ΗΠΑ το Σάββατο – Πώς μπορεί να περάσει και πώς να μείνει εκτός η Ελλάδα

Το ζητούμενο ήταν η νίκη. Ο στόχος επιτεύχθηκε. Σε επίπεδο εμφάνισης, ωστόσο, δεν ικανοποίησε. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε τη Νέα Ζηλανδία με 103-97 και πέρασε στους «16», όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία που τόσα προβλήματα δημιούργησε και την Τσεχία.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, είναι γνωστοί στο τεχνικό τιμ και αφήνουν πολλά περιθώρια πρόκρισης στο εθνικό μας συγκρότημα, παρ’ ότι ξεκινά με μειονέκτημα νικών.

Οι ΗΠΑ είναι… οι ΗΠΑ. Μία ομάδα που είναι φαβορί σε κάθε διοργάνωση. Μπορεί να μην κατεβαίνει με την… dream team του NBA, όμως έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, δοκιμασμένοι σε μεγάλα και δυνατά παιχνίδια.

Η Βραζιλία είναι η ομάδα που έβαλε σε περιπέτειες την Εθνική με την ήττα στην πρώτη φάση. Είναι επικίνδυνη, όπως το απέδειξε, είναι ικανή και έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Η Τσεχία έκανε την έκπληξη, καθώς πέταξε εκτός την ισχυρή Τουρκία. Είναι στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα και όπως απέδειξε, δεν χαρίζεται σε κανέναν. Φυσικά, για να περάσει στους «8» η Ελλάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Τσεχία.