Στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του για τις αλλαγές που προωθεί στο καθεστώς χορήγησης ασύλου και την προαναγγελία δημιουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Ειδικά οι παρεμβάσεις συγκεκριμένων υπουργών εκλήφθησαν από την αξιωματική αντοπολίτευση και τον φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο, ως «επικράτηση της ξενοφοβικής γραμμής» και την Παρασκευή ήρθε η σκληρή απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε αυτές τις κατηγορίες.

«Μακριά από εμάς οποιαδήποτε λογική ρατσισμού και ξενοφοβίας», τόνισε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μακάρι τα παιδιά όσων [προσφύγων] επιλέξουν την χώρα μας ως δεύτερη πατρίδα και μείνουν [στην Ελλάδα] να πάνε σχολείο και αν αριστεύσουν, να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην παρέλαση», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του που ξεσήκωσε το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.

«Μακριά από εμάς τα ξενοφοβικά. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε πολυπολιτισμικές περιοχές, γιατί η εθνική ακεραιότητά μας δεν αμφισβητείται με αυτόν τον τρόπο», είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Από 8.15-8.20 λεπτά

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ