Συμπτώματα της Covid-19 παρουσιάζει ο Εμανουέλ Μακρόν, που σύμφωνα με το BFMT V ταλαιπωρείται από πυρετό, σοβαρό βήχα και κόπωση. Ο Γάλλος πρόεδρος, που διαγνώστηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, θετικός στον κορονοϊό, αποχώρησε το βράδυ από το Ελυζέ για να τεθεί σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία La Lanterne στις Βερσαλλίες, μακριά από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, οι εξετάσεις της οποίας για την Covid-19 βγήκαν καθαρές. Ο Μακρόν θα παραμείνει στην απομόνωση για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Το ιατρικό επιτελείο του Μακρόν
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 το ιατρικό επιτελείο του Μακρόν στο Ελιζέ απαρτίζουν πέντε γιατροί και αρκετές νοσοκόμες, ενώ η ομάδα αυτή έχει στη διάθεσή της εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια καρδιακή προσβολή, αλλά και τραυματισμών από πυροβολισμό ή επίθεση κατά του προέδρου με άλλο όπλο. Ένας γιατρός ακολουθεί κατά πόδας τον Μακρόν σ’ όλες τις μετακινήσεις του 24 ώρες το 24ωρο.
Σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του προέδρου, το σχέδιο προβλέπει μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί οδικώς ή με ελικόπτερο, που προσγειώνεται στον κήπο του προεδρικού μεγάρου – ή εν προκειμένω στον κήπο της La Lanterne στις Βερσαλλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ