Στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ακόμη και με διακοπή του πρωταθλήματος, εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί!

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε έντονο ύφος στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

“Προτιμώ να περνώ δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για τα δημοψηφίσματα, το κλείσιμο τραπεζών και το πως οδήγησα την χώρα στο χείλος του γκρεμού”.

Υπογράμμισε ωστόσο πως “σε αυτό το αξίωμα όλοι περνάμε δύσκολες ώρες αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα από το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε”.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τροπολογία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “προσπάθεια καταλαγιασμού” και όχι παρέμβασης.

“Χθες η κυβέρνηση ψήφισε μια ρύθμιση για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση”, είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

“Η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί σε τιμωρία όχι όμως στην εξόντωσή της”.

“Θα επιληφθεί άλλωστε το αθλητικό δικαστήριο”, σημείωσε με νόημα για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Προειδοποίηση για διακοπή του πρωταθλήματος – “Μνημόνιο” ανάταξης με FIFA και UEFA

“Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους”, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη super league γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη”.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως για να υπάρξει η πολυπόθητη ανασύνταξη του αθλήματος, κρίνεται απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των παραγόντων:

“Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες”.

“Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της uefa και fifa να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους”, ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ