Ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Σημασία έχει να τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας πως «τα περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι φήμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Για μια ακόμα φορά κάλεσε τον κόσμο να μένει σπίτι του για να μειωθεί η διασπορά του κορoνοϊού και ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έχει κάθε πρωί τηλεδιάσκεψη με το υπ. Υγείας κλπ για λήψη αποφάσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις και λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα».Παράλληλα αποφασίστηκε:

το κλείσιμο από την Τετάρτη όλων των καταστημάτων εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.
η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου
η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορoνοϊού.
Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Επίσης. σημείωσε ότι στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ