Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα προσφύγων και μεταναστών.

Είχε ανακοινωθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η πραγματοποίηση σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των πέντε Δήμων των μεγάλων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι φορείς των νησιών δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν το παρών στη συγκεκριμένη σύσκεψη και μάλιστα την ίδια ήμερα θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε την αναβολή της συνάντησης.

«Θα ζητήσω εγώ την αναβολή της συνάντησης της Πέμπτης αφού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των δημάρχων, θα το αναβάλλουμε καμία εβδομάδα».

«Κάποιοι ήθελαν να έρθουν, κάποιοι δεν ήθελαν, για να μην τους φέρουμε όλους σε δύσκολη θέση. Έτσι και αλλιώς το θέμα της συζήτησης δεν ήταν τα νέα κέντρα», πρόσθεσε.

Για τα κλειστά κέντρα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε κανέναν, αναφέροντας μάλιστα ότι οι τοπικές αρχές των νησιών είχαν ενημερωθεί για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Παράλληλα, τόνισε ο κ. Μηταράκης, προχωρά και η δημιουργία κέντρων στην ενδοχώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ