Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα προς Αλβανία και Σκόπια και να σταματήσουν τα δρομολόγια πλοίων από και προς Ιταλία. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο
Κορονοϊός Ελλάδα:Νέα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Κλείνουν τα σύνορα προς Αλβανία και Σκόπια και σταματούν τα πλοία για Ιταλία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα μάλιστα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Επίσης αποφασίστηκε να μπουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων που διατίθενται μόνο για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό. Προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ