Ήδη έχουν ξενοικιαστεί κτίρια που απασχολούσε ο ΣΥΡΙΖΑ (πχ Αγίου Κωνσταντίνου-πρώην γραφεία ΔΗΜΑΡ) σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων ενώ οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι καθώς η επόμενη δόση της κρατικής επιχορήγησης θα δοθεί στα τέλη Ιουλίου.Η επιλεγμένη διαρροή από την πλευρά της ηγεσίας για 2.500.000 ευρώ υπέρβαση στις προεκλογικές δαπάνες στις δεύτερες εθνικές εκλογές του Ιουνίου, έβαλαν ξανά στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα όπως και η πρόσφατη απάντηση Κασσελάκη σε ερώτηση για πληρωμή των τρολ του διαδικτύου.

Είναι φανερό πως ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις επιθέσεις προς τον πρώην πρωθυπουργό χρεώνοντας του το «χάος» όπως είχε γράψει στην ανάρτηση του που παρέλαβε τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά. Σε εκείνη την ανάρτηση είχε άλλωστε αναφέρει πως «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποκαθήλωση του προκατόχου του στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

«Υπάρχει ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους προμηθευτές. Ξοδεύτηκαν χρήματα υπό την έννοια ότι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως ένα ανάλογο ποσοστό με αυτό του 2019, περισσότερα απ’ όσα μπορούσε. Παρελήφθη ένα μεγάλο άνοιγμα, ένα μεγάλο χρέος προς τους προμηθευτές το οποίο προσπαθεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει» τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Πέτρος Παππάς για να προσθέσει με νόημα:Και δεν μπορεί να το καλύψει εύκολα γιατί έχει πολύ μικρότερη κρατική επιχορήγηση και έχει αποφασίσει να μην πάρει δάνειο από τις τράπεζες. Υπάρχει λοιπόν μια διαχείριση που άφησε ένα μεγάλο άνοιγμα και πρέπει τώρα η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να το αντιμετωπίσει».

Ψάχνει «συνυπογράφοντες» των αποφάσεων του
Μένει να φανεί πως θα αντιδράσουν οι «διαφωνούντες» στην Πολιτική Γραμματεία στις νέες επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, αν θα σηκώσουν το γάντι ή θα ακολουθήσουν την γραμμή που ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός απέναντι στις επιθέσεις του διαδόχου του στην Κουμουνδούρου, αυτόν της σιωπής και της απαξίας.

Ωστόσο υπάρχει και άλλος κίνδυνος για την «εσωκομματική αντιπολίτευση» ειδικά όσους μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία και αυτός δεν είναι άλλος από το να κληθούν να βάλουν την υπογραφή τους σε μια σειρά «επώδυνων» μέτρων για την οικονομική εξυγίανση του κόμματος.

Ήδη επιχειρήθηκε αυτό όταν κλήθηκαν μέσα στο όργανο την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της Αυγής, ενώ την επομένη που ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στα γραφεία της εφημερίδας και παρά το γεγονός ότι είχαν όλοι προσκληθεί, δεν πήγε κανείς μαζί του στη συνάντηση.

«Είναι κρίσιμες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε από εδώ και πέρα και όλοι πρέπει να είμαστε προ των ευθυνών μας» είπε στην τελευταία του συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντας πως τα «χειρότερα» έρχονται, όσον αφορά τα μέτρα για την οικονομική εξυγίανση του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ