ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (534€) ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ-21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ 445.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ & ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμερα το βράδυ μπαίνει στα ΙΒΑΝ των δικαιούχων η αποπληρωμή των αναστολών συμβάσεων Νοεμβρίου όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο γενικός διευθυντής εργασιακών σχέσεων Υγείας, Ασφάλειας και ένταξης στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς. Η αποπληρωμή αφορά 445.000 δικαιούχους με ένα ποσό που φτάνει γύρω στα 251 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Αγραπιδάς διευκρίνισες ότι το ποσό αφορά στο κλείσιμο του Νοεμβρίου, ενώ περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις του «Ιανού»

Τι θα γίνει με το Δώρο Χριστουγέννων σε όσους είναι σε αναστολή

«Το Υπουργείο είναι ήδη έτοιμο και θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση» για το δώρο Χριστουγέννων το οποίο θα καταβληθεί για την περίοδο των αναστολών στις 21 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο κ. Αγραπιδάς. Έτσι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, ακόμη και αυτοί που υπέβαλαν μονομερώς δηλώσεις αναστολών (εποχικός τουρισμός, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κλπ), θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων σε αναλογία των 534 ευρώ. Δίνοντας ένα παράδειγμα ο κ. Αγραπιδάς ανέφερε χαρακτηριστικά: Δηλαδή αν από το Μάϊο κάποιος είναι σε αναστολή μέχρι και Δεκέμβρη θα του καταβληθεί ένα δώρο 534 περίπου ευρώ «μπορεί και παραπάνω γιατί για το Νοέμβριο ο υπολογισμός του δώρου θα γίνει στα 800 ευρώ». Επομένως το τελικό ποσό που θα λάβει ο εργαζόμενος είναι 534 ευρώ ως δώρο. Επειδή όμως τον Νοέμβριο πήρε 800 ευρώ, το δώρο θα είναι προσαυξημένο γιατί θα προσμετρηθεί στα 800 ευρώ η αναλογία του δώρου, και όχι στα 534. Διευκρίνισε ακόμη ότι το δώρο που αναλογεί στους υπό αναστολή εργαζόμενους θα καταβληθεί τις 21 Δεκεμβρίου, η εκκαθάριση όμως θα γίνει το Γενάρη, οπότε οι εργαζόμενοι θα λάβουν το πλήρες ποσό που αναλογεί στις αναστολές συμβάσεων εργασίας. Τόνισε ακόμη ότι το δώρο θα καταβληθεί από το Υπουργείο απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων, χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο εργοδότης.

ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κ. Αγραπιδάς αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη προσπάθεια του Brain Greece, σημειώνοντας ότι αρχές Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας μια πολύ σημαντική δράση, τεχνολογικά προηγμένη, προκειμένου «να επιτύχουμε τη σύζευξη Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών του εξωτερικού με τις ελληνικές επιχειρήσεις και με θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στην Ελλάδα.

Το Link της εκπομπής
https://www.youtube.com/watch?v=8ahKCaBNAXI&feature=emb_logo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ