Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ιατροδικαστής Άντριου Μπέικερ καθώς στο πόρισμα δεν αναφέρεται ρητά ότι ο θάνατος του Φλόιντ επήλθε από την πίεση στον λαιμό του από το γόνατο του Τσοβίν.

Σε αντίθεση με την πρώτη αναφορά από την ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Χένεπιν η οποία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία ενώ ανέφερε ότι ο θάνατος προήλθε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.Η έρευνα ανέδειξε ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα «ασφυξίας λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού».

Στην έρευνα του Μπέικερ αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, ωστόσο σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τέλος η αυτοψία έδειξε ότι ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό ενώ αντιμετώπιζε καραδιακά προβλήματα και ιστορικό πίεσης.

Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ