Πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχει σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, λίγη ώρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Στις Νομικές σχολές η πτώση θα φτάσει τα 100 με 200 μόρια, στις Ιατρικές που δεσπόζουν στο 3ο επιστημονικό πεδίο θα πέσουν κατά 200 με 300 μόρια, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η «βουτιά» στις βάσεις για τις Πολυτεχνικές σχολές.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι η γενική εικόνα για την πορεία των βάσεων είναι καθοδική με κάποιες εξαιρέσεις. Ειδικότερα, εκτός από την πτώση που προαναφέρθηκε για μία σειρά περιζήτητων τμημάτων, άνοδος των βάσεων θα υπάρχουν στις Αστυνομικές σχολές καθώς και σε σχολές οικονομίας και πληροφορικής.

Χιλιάδες υποψήφιοι στα ΑΕΙ με βαθμούς κάτω της βάσης
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως το 23% των υποψηφίων εισάγεται στο τμήμα πρώτης προτίμησης ενώ και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των υποψηφίων που εισάγεται με βαθμούς κάτω της βάσης θα είναι τεράστιος και θα αφορά πάνω από το 25%.

Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σημείωσε ότι και τη φετινή χρονιά θα μπουν χιλιάδες υποψήφιοι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με βαθμούς κάτω από τα 10.000 μόρια.

Η κ. Κεραμέως εμφανίστηκε προβληματισμένη για το γεγονός και προανήγγειλε ότι θα υπάρχουν «παρεμβάσεις» από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον χρόνο.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
Οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας θα γίνουν λίγο μετά τις 11 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ