Η ενεργειακή κρίση δυσχεραίνει συνεχώς την κατάσταση στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στα 500 δισ. ευρώ έχει εκτοξευθεί το κόστος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσουν να μετριάσουν τον σοβαρό αντίκτυπο που έχει η ραγδαία αύξηση των τιμών.Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι η Ε.Ε. απειλείται με «κατακερματισμό», αφού το χάσμα μεταξύ των χωρών ολοένα και αυξάνεται.
Σύμφωνα με την έκθεση του Bruegel -που εδρεύει στις Βρυξέλλες- τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν -μέχρι στιγμής- διαθέσει 314 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ στη Βρετανία το ποσό φτάνει στα 178 δισ. ευρώ.

Επισημαίνει δε πως εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν δεσμεύσει ποσά για την εθνικοποίηση, τη διάσωση ή την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενέργειας, τότε έχουν ξοδέψει σχεδόν 450 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι σήμερα έγινε γνωστό, πως ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper κρατικοποιείται λόγω της σοβαρής ενεργειακής κρίσης που βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου στην Γερμανία. Η συμφωνία ανάμεσα σε Βερολίνο και την εταιρεία προβλέπει εξαγορά έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ