Στις 23 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές καθώς και πηγές από την Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως η είδηση σκόρπισε κύμα ενθουσιασμού στις αγορές με τον DAX30 στη Φρανκφούρτη να καταγράφει αμέσως άνοδο κατά 0,65% και τον Euro Stoxx 50 κατά 0,46% στις 3.520 μονάδες.
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι η αρωγή του υπουργείου στον εμβολιασμό είναι η ανάπτυξη πολλαπλών συστημάτων, συστημάτων εφοδιασμού αλλά και συστημάτων για να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες.

Τόνισε ότι ο πολίτης με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει τα 2 ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου (με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία) είτε

ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας emvolio. gov. gr, είτε
μέσω της πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση, είτε
μέσω φαρμακείων
αλλά και μέσω ΚΕΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ