??????????????????????????????? ?????????????????? ??????? ???????????????????????? ??????? ??????? ????? ??????????????????????? ???????????????????????????????? ????? ????????????? ??????? ?????????????????????? ???????????? ????????????????? (EUROKINISSI)

Σε πονοκέφαλο αναμένεται να εξελιχθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 6 στους 10 νοσηλευτές δεν θέλουν να το κάνουν, ενώ μόλις το 50% των γιατρών εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο εμβολιασμού.
Σήμερα ολοκληρώνεται η συγκέντρωση και ανάλυση των δηλώσεων που έχουν κάνει οι υγειονομικοί. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό τα πρώτα 300.000 εμβόλια που αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα διατεθούν κυρίως για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού. Οι υγειονομικοί έχουν κληθεί να δηλώσουντην πρόθεσή τους για τα εμβόλια. Τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα σήμερα στην πρεμιέρα της ενημέρωσης από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας αρμόδιο για την ΠΦΥ
Σύμφωνα με το Έθνος το ποσοστό των υγειονομικών που θέλει να κάνει το εμβόλιο διαφοροποιείται με βάση την ειδικότητα. Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών και κινείται στο 35 με 40%. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιασθούν και ανήκουν σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί και δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο Υγείας. Στα νοσοκομεία της Αθήνας, το ιατρικό προσωπικό στις μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας κινείται στο 50% ενώ στους νοσηλευτές το ποσοστό αγγίζει το 46%. Μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν δηλώσει όσοι εργάζονται σε ΜΕΘ και σε κλινικές covid κάτι που αποδίδεται και στην δραματική εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλους τους μήνες της πανδημίας με τους ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ