Τα 16 από τα κτήρια βρίσκονται στα Εξάρχεια – Διορία 15 ημερών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να εκκενωθούν – Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ

Περισσότερες από 40 καταλήψεις στην Αθήνα, περίπου 16 στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, 12 εκκενώσεις κτηρίων τους τελευταίους 4 μήνες και το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για άμεση «απελευθέρωση» ή ενοικίαση των χώρων αποτελούν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο πεδίο των Εξαρχείων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ουσιαστικά καλεί τους καταληψίες να αδειάσουν τους χώρους πριν την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο επιχειρησιακό πλάνο προκειμένου να πάψουν τα Εξάρχεια να αποτελούν άβατο στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που σχημάτισε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών πριν ξεκινήσουν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου (για παράδειγμα καταλήψεις όπως στην οδό Μπουμπουλίνας 42, στην Καλλιδρομίου 74 (δηλαδή στη Gare) και άλλες δέκα, έχουν πλέον εκκενωθεί), η περιοχή των Εξαρχείων αποτελεί το επίκεντρο των καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ