Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διχασμένοι οι Έλληνες για το εμβόλιο – Τι λένε για την Οικονομία
Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες ως προς το εάν πρέπει να κάνουν ή όχι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Παράλληλα, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας και την οικονομική κατάσταση η οποία – όπως εκτιμούν – θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες

Πιο αναλυτικά, οι μισοί Έλληνες – ποσοστό 51% – λένε ότι θα ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο όταν κυκλοφορήσει αρχές του 2021. Αλλά ένα 41% λέει ότι δεν θα το έκανε. Δηλαδή, πάνω από 4 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο. 23% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ λέει ότι δεν θα το έκανε, όπως και 41% του ΣΥΡΙΖΑ, 20% του ΚΙΝΑΛ, 49% του ΚΚΕ.Ενδιαφέρον έχουν οι ηλικίες των «αρνητών» του εμβολίου. Περισσότεροι (57%) είναι στην ηλικία 35-44 και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 17-34 με 52%, των 45-54 με 39%, 55-64 με 38% και 22% σε ηλικίες άνω των 65 ετών.Παράλληλα, το 55% των πολιτών κρίνει αρνητικά την σημερινή οικονομική κατάσταση και μόλις 11% θετικά και 33% ουδέτερα. Ακόμη και το 32% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνει αρνητικά, όπως φυσικά και το 76% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.Η πρόβλεψη για την οικονομία είναι κακή. Το 66% λέει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες και το 16% μόλις ότι θα γίνουν καλύτερα. Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν χειρότερα τα πράγματα.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βρίσκεται στο 47. Το 80% δε λέει ότι η οικονομία θα χειροτερέψει μετά το 2021 και μόλις 7% ότι θα καλυτερεύσει. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας σε ό,τι αφορά την πανδημία, λέει το 67% και μόλις 1 στους 4 (24%) λέει ότι τα αφήσαμε πίσω. Γεωργοί, δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί ιδιωτικού τομέα και άνεργοι είναι οι περισσότερο απαισιόδοξοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ