Δέκα νέες δομές στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, που αναφέρει πως η μεταφορά 20.000 ανθρώπων θα γίνει σε δύο φάσεις, με τη μία να βρίσκεται σε εξέλιξη και την άλλη να δρομολογείται στις αρχές Ιανουαρίου.

Η πρώτη φάση προβλέπει την μεταφορά 9.000 ανθρώπων ως το τέλος του έτους.

Η δεύτερη προβλέπει τη µεταφορά 11.000 ατόµων στις αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Όπως γράφει η εφημερίδα, για να καταστεί δυνατή η αποσυµφόρηση των νησιών θα κατασκευαστούν συνολικά δέκα νέες ανοιχτές δοµές, µε το κύριο βάρος να σηκώνουν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η Κρήτη για παράδειγμα, διατηρεί ένα από τα χαµηλότερα ποσοστά (0,15%), ενώ χαµηλά είναι τα ποσοστά στην Πελοπόννησο (0,24%) αλλά και στη Δυτική Ελλάδα (0,07%).

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται πολύ µακριά από άλλες, όπως η Ηπειρος, όπου το ποσοστό προσφύγων επί του πληθυσµού είναι 0,97%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες θα µεταφερθούν και στην Αττική, όπου το σχετικό ποσοστό είναι 0,53%.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως ανώτατο όριο το 1%.

Όσον αφορά τους χώρους, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για πρώην βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, που θα ανακατασκευαστούν.

Διαθέσιµα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής Αµυνας βρέθηκαν µόνο στη Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ