Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια», διεμήνυσε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα σενάρια που εξετάζουμε είναι από το πιο αθώο μέχρι το πιο δύσκολο», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως αυτό οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή Κυβέρνηση. Η ηγεσία της Τουρκίας, επεσήμανε, έχει αποφασίσει να εφαρμόσει πλήρως το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Στην προσπάθεια αυτή, όμως, έχει συσπειρώσει όλα τα γύρω κράτη της περιοχής, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Ο ερχομός του νέου έτους φέρνει σημαντικές εξελίξεις, όπως υπογράμμισε, αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τις υπογραφές για τον αγωγό EastMed και τις συνομιλίες με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές μας». Απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά, εξήγησε πως η Ελλάδα υψώνει “τρία τείχη”: Εθνική ενότητα και ομοψυχία, διπλωματία, επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαβεβαίωσε, τέλος, πως τα σύνορα μας είναι απολύτως ασφαλή και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ