Γ. Αγγελόπουλου “Ζητώ συγγνώμη εάν προσβάλαμε”- Τί απάντησε στην ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου του δημοσιογράφου της Βεργίνα τηλεόραση για την έλλειψη της ελληνικής σημαίας από τα σποτ, τις γκάφες για τον Καραϊσκάκη και τον Καποδίστρια, τη συνάντηση της με τον Τούρκο πρέσβη και γιατί δεν παραιτείται …
Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική για έλλειψη των εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων από το σποτ της επιτροπής και την ανάρτηση άρθρων, που όπως ειπώθηκε, εμφάνιζαν τον Καποδίστρια ως “δικτάτορα” και τον Καραϊσκάκη ως “μισογύνη”, η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι έχουμε σημαία, έχει τον σταυρό και “ριγούμε όταν τη βλέπουμε” να ανεβαίνει, πχ σε νίκη αθλητή ή με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Άλλο αυτό, και άλλο το λογότυπο της Επιτροπής, με τα κύματα που έχουν ανεβοκατεβάσματα και που τελειώνει ανοδικά, δηλαδή ότι περάσαμε τα κύματα αυτά, και προχωρούμε παραπάνω.

Για τους αρθρογράφους των συγκεκριμένων άρθρων, και πιο συγκεκριμένα για τον κ. Χατζή, είπε ότι έχει γράψει πραγματεία για τον Καποδίστρια σε ξένο λεξικό. Σημείωσε ωστόσο, ότι το λάθος ήταν ότι απομονώθηκε ένα μικρό κομμάτι από παλαιότερο άρθρο του και ανέβηκε. Σκοπός δεν ήταν να υποτιμήσουμε τον Καποδίστρια. Ο ρόλος μας δεν είναι να γράψουμε ιστορία, αλλά να προβάλουμε τη ιστορία. Και από όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα μας, υπάρχουν λαμπρές και σκοτεινές στιγμές, που ακόμα και η αναφορά, είναι ένα μάθημα, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Όσο για τον Γ. Καραϊσκάκη, είπε ότι ήταν μια “αθυρόστομη φυσιογνωμία” για την οποία γράφηκαν πολλά, “αλλά έδωσε το αίμα του για την Ελλάδα. Αυτά πρέπει να αφήσουμε [..] Ζητώ συγγνώμη εάν προσβάλαμε”.

Για τις επαφές της με ξένους πρέσβεις, και εάν συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας, η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι έχει ήδη δει τους πρεσβευτές της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του ΗΒ, της Γερμανίας και της Αιγύπτου, και ότι προγραμματίζεται η συνάντηση με άλλους 14 πρέσβεις. Θέλουν να δουν πώς θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια, να δουν το πώς η Ελλάδα έμεινε όρθια, άντεξε και κρατά τις αξίες της ζωντανές, είπε η κ. Αγγελοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ