Αναβρασμός επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Ξύλο από κρανοφόρους στο Πάντειο – Εισβολή αντιεξουσιαστών στην ΑΣΟΕΕ που ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει εκ νέου το υπόγειο του πανεπιστημίου το οποίο είχε εκκενωθεί μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια με πολλές σχολές να βρίσκονται υπό κατάληψη και σε άλλες να είναι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις με αντικείμενο τη συνέχιση ή μη των καταλήψεων. Δύο τέτοιες συνελεύσεις, στο Οικονομικό και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξελίχθηκαν επεισοδιακά με τραυματισμούς φοιτητών.

Στην ΑΣΟΕΕ κατά την ώρα της συνέλευσης των φοιτητών, που ήταν από τις μαζικότερες αφού πήραν μέρος περίπου 500 φοιτητές, εισέβαλαν αντιεξουσιαστές. Η συνέλευση ωστόσο διακόπηκε και με πλειοψηφία 240 ψήφων υπέρ έναντι 229 κατά αποφασίσθηκε η λήξη της κατάληψης. Στο Πάντειο ένας φοιτητής τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται μετά από επίθεση που δέχθηκε, ενώ φοιτήτρια μπουγελώθηκε όταν πρότεινε τη λήξη της κατάληψης. Οι φοιτητές, πάντως, ψήφισαν τελικά διήμερη παράταση στην κατάληψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ