Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε την ομιλία του στην Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «για μια ακόμη φορά επιλέγει να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση», και πως «η ΝΔ αλλάζει τον εκλογικό νόμο στην αρχή, ώστε να πάτε σύντομα σε μια εκλογική αναμέτρηση».

Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι όποιος προσπαθεί μέσα από τον εκλογικό νόμο να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να σκάψει δήθεν το λάκκο των πολιτικών του αντιπάλων, στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος και όχι ο αντίπαλος, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, θα προκύψει προοδευτική κυβέρνηση. «Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος κάνει τέτοιου είδους παιχνίδια, συνήθως λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο, που εν προκειμένω είναι ο ίδιος ο λαός μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ακόμη και μετά την ψήφιση του παρόντος νόμου, αλλά με λιγότερες από 200 ψήφους, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση – είτε έτσι είτε αλλιώς – θα είναι με απλή αναλογική. Όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, είπε ότι οι όποιοι σχεδιασμοί είναι «ανόητοι και πρόσκαιροι», και εξήγησε: «Όπως και να έχουν τα πράγματα, περισσότεροι από το ένα τρίτο όλων σας κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όποτε και να γίνουν οι εκλογές και ό,τι και να γίνει, δεν θα εκλεγείτε ξανά. Να το γνωρίζετε λοιπόν αυτό, οι περισσότεροι θα είστε μιας χρήσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ