Με κεντρικό σύνθημα της συνεδρίασης «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις διαδικασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Είμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά βαθιά πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που θα στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς» και ότι: «Συγκροτήσαμε αυτή την πολυμελή κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης, άνθρωποι με διαφορετική αφετηρία & καταγωγή. Γιατί τόσοι πολλοί; Γιατί ο καθένας κουβαλάει την δική του ιστορία & μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι».

«Ίσως ήταν αναγκαίο να ταρακουνηθούμε για να ανασυνταχθούμε. Ίσως ήταν αναγκαίο να παγώσουν τα όνειρά μας για να τα ξαναζεστάνουμε…» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αλλάξει, γνωρίζοντας ότι η διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσουμε δεν είναι δρόμος των φωτισμένων, αλλά της πλειοψηφίας. Η συλλογική διάνοια, η λαϊκή εφευρετικότητα είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Δεν πρέπει να φοβηθούμε να κινηθούμε και με ανορθόδοξους τρόπους. Όλα τα νέα εργαλεία, οι νέοι τρόποι που πρέπει να σκεφτούμε, έρχονται να εξυπηρετήσουν την συμμετοχή & την αυτο-οργάνωση του πολίτη».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών: «Αν θέλουν ας φέρουν νωρίτερα αυτή την αναμέτρηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το νέο εκλογικό νόμο, την απλή αναλογική. Ας μην ονειρεύονται κάποιοι διπλές εκλογές, δεν θα χρειαστεί. Για πρώτη φορά το εκλ.σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα για κυβ. συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».

Επίσης προειδοποίησε: «Ο Ηλίας Ηλιού έλεγε “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς σήμερα».

Αναφέρθηκε προσωπικά σε Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη λέγοντας: «Η βία & ο διχασμός αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη απειλή. Θέλω να προειδοποιήσω τους κυρίους Μητσοτάκη & Χρυσοχοϊδη να σταματήσουν. Η βία σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του φόβου για τον διπλανό μας, η ιστορία έχει αποδείξει ότι οδηγεί σε συγκρούσεις».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, θα έλεγα ότι σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ