Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο και τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία περιλαμβάνει νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ψηφισθεί έως το τέλος του μήνα.

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται μία νέα υπερ-αρχή που αφορά την αντικατάσταση της ΑΔΙΠ. Η νέα αρχή ονομάζεται Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) και θα ασχολείται από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων έως και την κατανομή της χρηματοδότησης τους.

Ο πρόεδρος της νέας αρχής θα ορίζεται από υπουργό Παιδείας και ο αντιπρόεδρος από τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της. Συνίσταται επίσης Συμβούλιο Αξιολόγησης και πιστοποίησης των ΑΕΙ στο οποίο θα συμμετέχει και ένας φοιτητής αλλά θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρας με μονοετή θητεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ