Τη λεπτομερή καταγραφή των ζημιών στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα από το «λουκέτο» της βρετανικής Thomas Cook, που έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της εβδομάδας το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναμένουν τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού προκειμένου να αποφασιστεί το πλέγμα των πρωτοβουλιών στήριξης του κλάδου.

Το υπουργείο Οικονομικών προώθησε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα, για το διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου. Ο φόρος διαμονής καταβάλλεται στην έξοδο του τουρίστα από το ξενοδοχείο και σκοπός του μέτρου είναι ουσιαστικά οι επισκέπτες να μην έχουν κι επιπλέον «ταλαιπωρία» κατά την έξοδό τους από τη χώρα μας.

«Το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο, αφήνοντας μεν ανοικτό το παράθυρο για επιπλέον μέτρα στήριξης, όχι ωστόσο στο βαθμό που θα ήθελαν οι ίδιοι οι τουριστικοί φορείς. Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι τα μέτρα στήριξης που ζητούν οι τουριστικοί φορείς κοστολογούνται στα πέριξ των 300 εκατ. ευρώ, νούμερο το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ